Klik2 Sini...

Kaya nya mereka..

Senarai 20 orang terkaya di malaysia..

RankNama JumlahEset ($BIL)Umor
1 Robert Kuok 10.00 84
2 Ananda Krishnan 7.20 70
3 Lee Shin Cheng 5.50 69
4 Teh Hong Piow 3.50 78
5 Lee Kim Hua & family 3.40 79
6 Quek Leng Chan 2.40 67
7 Yeoh Tiong Lay & family 2.10 78
8 Syed Mokhtar AlBukhary 1.80 56
9 Vincent Tan 1.30 56
10 Tiong Hiew King 1.10 78
11 Azman Hashim 0.70 68
12 William H. J. Cheng 0.66 65
13 Lee Swee Eng 0.50 52
14 Ong Beng Seng 0.47 63
15 Lim Kok Thay 0.35 56
16 Vinod Sekhar 0.32 40
17 Lee Oi Hian 0.30 57
18 Yaw Teck Seng 0.30 70
19 Anthony Fernandes 0.29 44
20 Mokhzani Mahathir 0.29 47


hmmm..banyak nya harta mereka2 ini walaupun dilaporkan keseluruhan nya merosot rm 76b..kalu aku lah ditakdirkan dapat, makan sampai anak cucu pun tak habis kot gamaknya..ops sempat lak aku berangan hendak jadi kaya..taku sedar tak ada istilah duit percuma di dunia ini..hmm..yang membanggakan aku ialah dari top 20 ini, 3 dari nya adalah dari bangsaku sendiri..diharap dengan kekayaan yang diperolehi ini akan kembali ke bangsa sendiri dengan memberikan bantuan atau apa2 yang difikirkan perlu demi sama2 membolehkan bangsa ku ini bersaing..syabas diucapkan kepada Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary..semoga sumbangan beliau terhadap orang melayu dan islam melalui Yayasan AlBUkhary dapat diteruskan dengan pertolongan dari NYA..amin..

sumber : Forbes..

12 Responses
  1. Cik Peanut Says:

    wah...kayanya...bilalah agaknya peanut nak ade dalam list tu...

    hem, sape nak jadi sugar daddy peanut?
    lalallalala


  2. cik peanut --> sape ek..org no. 1 tu leh kot cik peanut..sebab de mmg tokey gula..hehe


  3. banyak gak hilang tu... susah hati diorang tu.


  4. Monkey D Luffy --> hurmm..pe leh wt..dugaan tok dorg dan kite gk skrg ni dikala kegawatan ekonomi melanda..


  5. Cik Peanut Says:

    tak nak2x..tua ..
    lalallaa


  6. Cik Peanut --> hoho..memilih lak cik oeanut ni..kate nk sugar daddy..tu yg kc tokey gula tu..hohoho..


  7. Cik Peanut Says:

    hohoho
    tak yah lah...
    ber'sugar daddy' ngan jpa sudah lah..
    lalalalla


  8. Cik Peanut --> hohoho..takut ek..hoho..br ngat nk tlg recommend kn kt sugar daddy tu..hohoho


  9. nurul izza Says:

    ni list lama nya..the latest 1, ranking no.10, owang melayu..


  10. nurul izza --> ye ke..kt mane ek list tu..leh kc link x..


  11. ala..xde yg muda mudi sket yg ala2 seswai tok d wat calon skandel ke..huahahaha..
    plg muda 2 pown 44..da sbaye my ayah..oh no..x seswai..hahaha..agame dier sesat lak tuh..
    oppss..da smkin mraban..ngeeee~


  12. bulan bintang capricorn --> hohoho..nk cari sugar daddy gk ke ek..cik peanut dh dpt dh..hohoho..