Klik2 Sini...

Ayuh!!..


artikel pada kali ini adalah dengan ini aku ingin menyahut seruan dari WWF (World Wide Fund for Nature/World Wildlife Fund)..rasanya masih tak terlambat untuk aku menyertai kempen ini..kerana klimaks kempen ini akan berlangsung pada jam 8.30 malam di setiap negara dan bandar yang turut serta mengambil bahagian dalam kempen ini..

serba sedikit mengenai Earth Hour ini, ia merupakan acara tahunan antarabangsa anjuran WWF..ia diadakan pada hari terakhir bulan mac setiap tahun..dalam kempen ini ia mengkhendaki mereka yang menyokong untuk bumi untuk menutup lampu dan peralatan elektrik selama sejam bermula 8.30 malam untuk memberi kesedaran tentang pentingnya perlunya menjaga bumi ini..Earth hour ini sebenarnya telah dicetuhkan oleh WWF Australia dan surat khabar, Sydney Morning Herald pada 2007..pada tahun 2008, earth hour telah mendapat sambutan seluruh dunia..

pada tahun ini, Earth Hour akan berlangsung pada hari Sabtu, 28 Mac 2009 pada 8.30 malam, waktu tempatan..1,858 buah bandar dalam 81 buah negara telah menyatakan persetujuan dan berjanji turut serta dalam kempen 'VOTE EARTH' untuk Earth Hour 2009, untuk memilih di antara bumi atau pemanasan global..

mari kita tunjukkan kepada dunia bahawa rakyat malaysia turut sama menyokong kempen murni ini dengan menutup lampu dan peralatan elektrik yang tidak digunakan pada sabtu ini, bermula jam 8.30 hingga 9.30 malam..

sumber : earth hour, wikipedia

GeNeRaSi MaLaYSia
30 Responses
  1. nonna manis Says:

    ok mari kita sahut kempen ini..
    pukol 8.30mlm tu...
    jgn gunakn elektrik, alat komputer,
    nphone skali cik gm


  2. aku xmampu nak hidup tanpa henset... erm.. hanset termasuk x??

    lampu kete lak??
    lampu suluh?? hehe...


  3. nonna manis Says:

    huhu nset termasuk pe...
    pasal nk charge pake letrik kn


  4. Kipas Says:

    yeah!! vote for earth... leh maen dalam gelap... lalala~


  5. nonna manis --> nset kalu yg dh charge xpe kot..hohoho..


  6. AHMADSUFI6177 --> hohoho..xkn xleh idop tanpa nset kot..


  7. nonna manis --> b4 smpi kol 8.30 malam tu..charge r nset tu siap2..hohoho...


  8. Kipas --> nk men mende pe lk ni dlm glap tu..hohoho..


  9. alien Says:

    lampu traffic light camner?


  10. tu kene on kn je..kalu x, excident sp nk tanggung..hohoho..


  11. IxoRa Says:

    Ayuh....

    Kita semua bersatu hati...cheewaahh !


  12. nonna manis Says:

    kalu b4 kol 8.30 x charge cm ne
    maklum la nona ni busy woman la kate kan


  13. ko jangan main2 dalam gelap nantu...
    hehehe~


  14. IxoRa --> tol tu..apa yg pntg kerjasama..hohoho...


  15. nonna manis --> ait..ni cm nk wt je..huhuhu..


  16. ZARA 札拉 [사랑해~] --> nape xleh nk men2 lk ek...


  17. Akmar Anuar Says:

    baikkk!!! mari beramai2 joinkan diri....yeah!!!


  18. nonna manis Says:

    hehe sy xla nk wat cume takut lupe je...da ade org marah


  19. bd Says:

    malam tu kita tidur awal laaa..


  20. Akmar Anuar --> mari selamtkan bumi kita yg tersayang ini...


  21. nonna manis --> siapakah gerangan nya yg telah marah cik nonna manis ni ek..hohoho..


  22. bd --> xkn nk tido awl kot..ttp lampu kol 8.30-9.30 jer..pas tu kite bkk r blk lampu nye..hohoho...


  23. oh yea!jum cipta rekod!
    msti gelap ohh
    eh..bukk lptop da caj taper kan
    ta kire letrik kan??
    hahahaha
    ;P


  24. Monster La La Land --> hoho..ad niat nk on9 r tu..tol kn..


  25. haaa...taw takpe
    smangat line tenet da sambong alek
    kih2
    ;P


  26. oo..ptt r smgt smcm je..dh ad tenet rupe nye..hohoho...


  27. X-PO Says:

    aku rs kempen ni xkn berjaya


  28. X-PO --> awat lk ko ckp xkn xberjaya lk ek..


  29. nazz Says:

    Ayuh!! kita semua pergi beli minyak tanah ngan pelita hari raya sekali... he he


  30. -WaN- Says:

    hoho..idup tuan GM..