Klik2 Sini...

Anda sanggupkah??..


baru2 ni, kite dikejutkan dengan berita seorang wanita telah menemui ajalnya setelah membuat penyedutan lemak2 di badan nya..berita ini pada mulanya, aku sangkakan ia adalah merupakan berita dari luar negara..namun sangkaan aku meleset sama sekali..dimana wanita ini adalah merupakan warganegara malaysia dan yang paling menyedihkan aku, dia ini berbangsa melayu dan beragama islam bernama Noraini Mohd Ghazali..

persoalannya yang terlintas di kepalaku ketika ini adalah, kenapakah ini boleh berlaku??..adakah kepentingan untuk nampak kurus dan cantik menjadi sekarang kepentingan setiap gadis2 dan wanita2 di malaysia..rawatan membuang lemak ini sebenarnya telah lama dipraktikkan di negara luar seperti thailand..

menurut apa yang aku paham setakat ini, rawatan membuang lemak ini dilakukan oleh mereka2 yang mempunyai keinginan untuk tampak anggun menawan dengan badan yang tak mempunyai lemak2 yang berlebihan di perut, peha, pinggul a.k.a punggung tanpa perlu melakukan senaman rutin..mereka hanya perlu mengeluarkan duit perbelanjaan sahaja..

apakah pendapat anda tentang perkara ini??..adakah berbaloi untuk nampak lawa dengan proses ini??..adakah semua lelaki mengkhendaki wanita2 dan perempuan yang lawa atau cantik??..adakah keinginan untuk kurus mengatasi segalanya??..aku serahkan kepada anda semua untuk menjawabnya..


p/s : sanggupkah anda membuat rawatan sehingga menjadi seperti gambar diatas..

sumber : kosmo online

GeNeRaSi MaLaYSia

34 Responses
  1. ✖cikin✖ Says:

    mmg xsanggup klu smapai mati semata2 nk kurus
    tp bg sesetgh pompuan slim tu kan aset
    ade ke suami nk bini die gemok
    lemak timbul sane cni
    xnk kn...nk slalu tgk cun jew

    tp sendri mau ingt la
    nk kurus ade care nye
    jgn smpai memudaratkan


  2. nonna manis Says:

    yea mmg kebanyakn laki sume nk yang cntik dan kurus...
    psl tu la gulz nk kurus...cbe tgk kat tv tu penyampai brite ade x yang gemuk...
    even interbiu pong ade gak bos n tgk yang dahi licin baru leh dpt keje,,
    so di manakah keadilan nya di sini


  3. BD Fabregas Says:

    huh... awt teruk sgt rupenyer... letak la gambar lawa ckit... nak termuntah tgk da..


  4. sapa yg tak nak cantik bro?
    kalau aku..aku pun sanggup nak buat...huhuhu~
    diskriminasi masih di mana2..ko tengok sahajalah..badan besar diketepikan etc. hanya keyakinan diri yg tinggi je yg mampu buat orang sanggup bertahan kat dunia nih~

    P/S: patut pun traffic blog aku naik minggu nih~ada org carik pasal sedut lemak rupanya...aku pun pelik..


  5. lya Says:

    uh gosh !
    ngeri gile gamba
    x perlu untuk nampak kurus
    cukup sekadar anda sehat ;DD


  6. ekino Says:

    itu lah.,.tak paham betul la ngan orang zaman skrang ni..semu nye nak diubah..
    isk3!..ape2 pom..abg kat bawah tu hensem sungguh..
    kahkahkah..
    :D


  7. ✖cikin✖ --> len org len taste de cikin..hohoho...


  8. nonna manis --> awat dahi de licin lak ek cik nonna manis..de ada letak minyak ka ek..hohoho...


  9. BD Fabregas --> kene dgn tajuk r bd..nnt kalu ada post psl lawa, br r letak yg cun melecun..hohoho...


  10. ZARA 札拉 [사랑해~] --> satu pengakuan ikhlas dari cik zara..sekarang ni kn kecoh psl sdut lemak..may b jd hot keyword r kot..hohoho..


  11. lya --> hmmm...teman sokong statement cik lya..tp sp r teman ni kn..huhuhu..


  12. ekino --> hohoh..hensem ek..kalu cik ekino nk berkenalan dgn de..kene r tanye cik google tau..hohoho..


  13. uishhh..
    maharani dari langit turun na sedut lemak
    hahahaha
    gile aa
    ta snggup aa na take risk in life
    smata na kurus
    eek

    tp laki skarang na yg slim slender
    so camna eh?
    ihihi


  14. PoOhEm0 Says:

    pooh lebih sngup dari berbadan gempal dari mati semata2 nk kurus..

    hahahha

    kalu nk kurus pon...
    still ada cara dier kan..
    apa yang penting kesabaran yang tinggi...


  15. Cik Peanut Says:

    peanut yang tak wape kurus ni pun tak sanggup nak sedut lemak kuar..
    bairlah maintain chumey cam gini daripada kurus tapi huduh+bahaya cam gitu


  16. Along Arman Says:

    hurmm.. sape yg salah ek?
    pompuan nak lawa untuk sape?
    untuk laki kan? kalo bini gemuk kate tak pandai jaga diri.. mula la menggatal cari lain..

    mmg kejut gak bace brite ni smlm..
    orang pompuan kalo nak kurus berdiet la dengan cara yg betul..
    takyah la nak sedut² lemak.. bahaya..
    ada byk lagi cara lain..
    pil-pil tu takyah la..
    bukannya kiter tau apa effect die untuk masa hadapan.. kalo nak kurus puasa jer la.. itu kan sebaik-baik diet..


  17. Monster La La Land --> ye ke laki skrg ni demand nk kurus murus je ek..


  18. PoOhEm0 --> ngat kn tadi tulis..apa yg pntg??..kerjasama..hohoho..


  19. Cik Peanut --> hurm..gm sokong cik peanut..jgn menyeksa badan..badan tu nk pake lame tau..dh r xde jual kt kedai sparepart...


  20. Along Arman --> huhu...teman tau nk komen pe yg part 1 tu r along..xmo provoke sp2..tok part 2 tu, rs nye de nk wt cr mudah kot along..


  21. biasaya lepas buang lemak kena buat pembedahan untuk buang kulit berlebiha... huhuhu

    yang mati tu maybe sebab suntikan ko.. takut giler aku


  22. Anis Mohd Says:

    urm ..
    gila ah..
    baik gemuk drpd mati nk kurus ..

    diet lah ngan cara yg btl ..


  23. jiji najiy Says:

    nape msti sedur lemak erkk??
    aku pn nakk kurus tp xdela smpai tahap sedut2 nih
    [mayb sb duwit xbyk lagi.... hihihi]

    nape aunty tu xwat gastric bypass erk...
    kann better


  24. Monkey D Luffy --> ntah lah kapten..xde lk kua dlm srt kabo kate sbb org tu mati..mmg seram sgt..huhuhu..


  25. Anis Mohd --> bkn sume org pk cm cik anis pk..de nk kurus n nmpk lawa..tp nk pake cr sng je..ssh2 xmo..


  26. jiji najiy --> gastric bypass..hmmm..xtau r mende pe tu..kalu jln bypass tau r..hohohoho...


  27. nurain Says:

    GM..

    knape ponpuan wat gtu..

    hurmm..bape ramai laki yg akan approach pompuan gumuk..kalo chuby pon dh org xpndang

    p/s: rita rudaini sentiasa menjadi idola aku!


  28. nurain --> ad btol pe yg nurain ckp tu..tp cmne pong bkn sume laki yg plh gal berdasarkan kecantikan or rupa paras..


  29. oho.. cantik or xcantik
    gemok or kurus
    mcm u ckp...terpulang la pada laki tu nk pilih yg cane

    tp d main point here.. await yg bodo
    padahal kalo brt 50-53 tu kurus wut!
    da la cantik.. sian makbapak die..


  30. panggil aku sheh --> pompuan tu berat de 50-53 je ek..br tau ni..


  31. hidayah Says:

    huh~ apa kes badan laki tu? ngeri yaya tgok.. uuwweeekkk !!

    syukur dengan apa ada ya..


  32. hidayah --> tu pas wt operasi sedut2 lemak r tuh..


  33. mmg x penah lak de nawaitu nk sedut2 lemak nie..byk lg bnde len yg ley d sedut..x de keje lo0rhh..
    yg peliknyer..manusia yg mati sbb sedut lemak 2 da kawin an..so watpe nk sedut2 lemak lg..kowt nk nmpk cantik sbb x laku make sense arr gak..
    pe alasan dier sedut lemak ek???????
    GM taw x??


  34. bulan bintang capricorn --> tu r psl..plik gk nape de sdut lemak tu..may b de wt tok laki de kot..