Klik2 Sini...

ada beza ke??..


dua tiga hari kecoh di kaca tv dan terpampang di muka hadapan surat2 khabar utama malaysia, tentang keputusan yang telah dibuat Lembaga Disiplin Umno tempoh hari..pelbagai tanggapan yang telah timbul sejak Lembaga Disiplin Umno membuat pengumuman melarang Datuk Seri Mohd Ali Rustam bertanding kerusi timbalan presiden..

terdapat pihak yang menyatakan ini adalah konspirasi politik untuk mengekang Datuk Seri Mohd Ali Rustam dari bertanding..ia mungkin logik dengan satu lagi keputusan yang telah dibuat oleh Lembaga Disiplin Umno tentang seorang calon untuk kerusi ketua pemuda..keputusan yang dibuat agak pelik dan ganjil, kerana si calon tersebut telah didapati bersalah, namun hukuman yang dikenakan hanyalah amaran..

tidakkah ia nampak ganjil dimata rakyat jelata yang lain.namun mengikut pengerusinya, keputusan dibuat setelah menimbang beberapa perkara..
satu petikan yang telah diambil dan dicedok dari laman blog kedahlanie.blogspot.com
Bezanya politik wang dan rasuah

POLITIK wang adalah satu perkara yang disogok dengan menggunakan wang.

Rasuah pula adalah perkara yang disogok dengan menggunakan barang, benda atau apa juga dengan harta termasuk dalam wang ringgit.
benarkah ia seperti yang diberitahu dalam artikel tersebut..
persoalannya, apakah pandangan anda sebagai rakyat malaysia??..
adakah dengan keputusan ini, akan ada sebarang keputusan yang diluar jangkaan orang ramai berlaku??..

kerana semua inilah, aku sangat menyukai politik ini..penuh debaran yang tak dijangka..lebih power dan hebat dari akademi fantasia 7 debarannya..hohoho...

GeNeRaSi MaLaYSia

14 Responses
  1. Politik wang dan rasuah?

    Takde bezanya...

    berselindung di sebalik tabir yang sangat tipis..

    mari saksikan lakonan yang mantap tuan2 dan puan2~


  2. hohoho...tp ada gk pelakon yg krg mantap..tu yg terkantoi..hohoho


  3. nazz Says:

    dan juga diorang tak perasan yang rakyat dah tau yang diorang tu berlakon... he he he


  4. Naz Says:

    best ker politik ni? kdng2 mcm dibuat2 jer...


  5. bd fabregas Says:

    camne KJ bleh lepas padahal datuk ali ketam xlepas lak?? ni yg musykil ni..


  6. nazz --> tu r psl..ni dipanggil nasib krg bek tok dorg..hohoho...


  7. Naz --> cm yg aku tulis dlm post tu..politik ni mmg best tok aku..hohoho..tok org len aku xtau r plak..


  8. bd fabregas --> byk yg musykil..tp pe leh wt, bagi pengerusi amaran sudah cukup untuk tok de pada kali ini..hohoho...


  9. Kipas Says:

    xde beze per pong... same jerk... perkataan jerk beze... maksud same jerk... per ar... elok masuk sekolah rendah balek... belaja perkataan seerti...


  10. nonna manis Says:

    alamak sampe kene masuk skolah blek...blaja sampe oxford pun kene masuk skolah balek...


  11. Kipas --> ari time dorg wt keputusan tu, sklh cuti..tu yg xsklh kit tu..hohoho...


  12. nonna manis --> uit..jgn sbut oxford..nnt kene ban lk kang..huhuhu...


  13. alien Says:

    betol drg telus?
    alah, pancing je tue..
    nak tunjuk drg telus sbb kan ade pilihan raya kecil xlama lagi..
    taktik na rebut kerusi..
    dah dapat bace dah..


  14. alien --> besa r tu..taktik tu pntg..kalu x, cmne nk ada harapan nk mng nnt..hohoho..