Klik2 Sini...

Permulaan cemerlang..

Earth Hoursumber : iron-hand.spaces

syabas rakyat malaysia kerana bersatu padu dan menunjukkan kepada dunia kita boleh bersatu padu..ini terbukti dengan kesepakatan bersama di dalam kempen earth hour..penjimatan 550 Mega Watt yang telah dicatatkan sepanjang 60 minit itu boleh dibanggakan dan mengikut sumber yang tak rasmi, malaysia merupakan negara yang ketujuh rakyatnya menyertai kempen ini..ia boleh dianggap sebagai sebuah permulaan yang bagus bagi kempen earth hour ini buat malaysia..

dari kosmo online..

Earth Hour: TNB catat kerugian 550 MW

KUALA LUMPUR — Tenaga Nasional Bhd. (TNB) semalam berkata ia menerima kenyataan bahawa kempen ‘Earth Hour’ bertujuan baik walaupun penggunaan tenaga elektrik jatuh sebanyak 550 megawatt (mw), bersamaan dengan 14 juta mentol kalimantang yang berkuasa 40watt setiap satu.

“Sementara penurunan kecil dalam permintaan akan menyebabkan sedikit kekurangan dalam hasil, kami menerima kenyataan bahawa kempen itu mempunyai tujuan yang baik,” kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya Datuk Seri Che Khalib Mohamad Noh dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Katanya semasa tempoh sejam inisiatif pemeliharaan tenaga (8.30 malam-9.30 malam) Sabtu lepas, kakitangan TNB sentiasa berwaspada terhadap sebarang masalah operasi.

p/s : disini menunjukkan bahawa jika kita bersatu, semua masalah dapat kite atasi..berbangga aku menjadi warga malaysia yang prihatin untuk bumi...

gelap

GeNeRaSi MaLaYSia

18 Responses
  1. nurain Says:

    HIHIIHIHI

    pix bwah 2 lawak gile..

    14 juta lampu kaimantang..manyak woo~

    sedihnye kat umah familyku xmnyokong~


  2. Kipas Says:

    huh... 2 nd la pulakkk...


  3. aku menutup lampu dengan jayanya..tapi laptop aku on bro~

    haha~


  4. nonna manis Says:

    aku pun tutup lampu..tp tv nye on...


  5. nurain --> xpe2..tp thn dpn leh r ttp kn lampu tu tau..nurain r kene jd org first yg tlg ttp kn lampu tu..leh kn..


  6. Kipas --> byk r kamu nye no. 2..


  7. ZARA 札拉 [사랑해~] --> ni kategori sokong setengah2 jek ni..thn dpn kene sokong dgn sepenuh ati r tau..hohoho..


  8. nonna manis --> len kali cuba tutup sume keh..thn ni dh lps, wt tok thn dpn tau..


  9. wahh
    taniah to malaysia
    wlopon cam de rmai gak mlas na wat
    hihihi
    bumi selamat yeah
    :P


  10. tol tu...tp ika ttp lampu x ek mlm tu..


  11. Akmar Anuar Says:

    akmar tutup lampu tapi laptop bukak je, voleyh?? ;)


  12. Paan Lee Says:

    YEah, sokong earth hour


  13. Akmar Anuar --> kalu leh ttp sume lg bgs doktor..tp at least ttp gk kn..bgs2...


  14. Paan Lee --> anda ttp lampu kah mlm tu..


  15. hunny kt umh..abah n mak pling xcited bab nk 2tup lmpu nie..tepat jew kul 8.30..abh trus 2tup lampu..mak lak kua g ngintai umah mne lg yg 2tup lmpu..hoho..maap mak abah..kui3..wlu pown 2tup lmpu..lappy n tb msh t'buka..hoho..


  16. GM.. permulaan yg sungguh baek!
    sila buat lagi for the nxt coming year..
    peace manusia sejagat!


  17. aku hUnNy (^_~) --> thn dpn turn hunny lk r tau tok g ttp kn lampu2 tu..ok...


  18. panggil aku sheh --> mmg permulaan yg bek..thn dpn hope lg rmi yg sokong kempen ni..