Klik2 Sini...

Malaysia ku boleh..

setelah hampir 52 tahun mencapai kemerdekaan..
kini rakyat malaysia telah maju selangkah lagi..
mari kita sama2 melihat perubahan yang telah dialami oleh rakyat malaysia..

kejadian di dalam kereta baru..

usaha2 untuk menghirup udara segar..

untuk keselamatan..

mari bersiar2..

sangkut kn diri mu..

dan yang terakhir, bekerjasama..

gambar yang terakhir memperlihatkan keberjayaan kesan kartun2 dan anime menyerap masuk ke dalam jiwa rakyat malaysia..dimana wonderpet telah menjadi contoh teladan..

apa yang penting??..kerjasama..
hohoho..
semoga hari isnin anda akan ceria2 sokmo..


GeNeRaSi MaLaYSia

[+/-] Selengkapnya...

Kenapa kita dilarang.....

ini adalah sebab kenapa kita dilarang meletak atau meng'upload'kan gambar kita ke dalam internet..

ia bermula dari sekeping gambar ini..

dan ia mula berkembang menjadi ini..

ini..

ini...

ini....

ini.....

ini......

ini.......

dan akhirnya yang ini paling mantap........

ngeh2..selamat ari isnin semua..semoga ari ini anda bahagia dan senyum2 sokmo..

GeNeRaSi MaLaYSia

[+/-] Selengkapnya...

Dari..(19)

hurmm..skali lagi blog ini telah menerima award dari mereka2 yang sungguh baik hati hendak memberi kn award disini..
pada kali ini 4 award telah diterima dari 5 orang blogger..

dari..cik jiha..

dari.. cik angah..

dari.. cik nurul, cik pooh dan cik pinat..

dari..cik pinat..


terima kasih daun keladi..
lain kali nak lagi.. :P


GeNeRaSi MaLaYSia

[+/-] Selengkapnya...

Perlumbaan..

selamat isnin semua..setelah menjalani minggu yang sibuk sebelum ini..
disini penulis ingin semua pembaca disini happy2 sokmo di ari isnin ni..
biarkan minggu ini lebih ceria..

di dalam entri pada kali ini biarkan gambar yang berbicara untuk kita..
ini merupakan aksi2 wakil setiap negara yang mengambil bahagian dalam perlumbaan baru2 ini..

saksikan lah aksi wakil dari


Italia

Taiwan

Malaysia

Jerman

Hongkong

China

Korea

Indonesia

p/s : semoga anda terhibur dengan aksi2 mat rempit diatas..hohoho..

GeNeRaSi MaLaYSia

[+/-] Selengkapnya...

Bukit dan Batang..


tanggal 7 april merupakan detik tarikh yang penting buat sejarah malaysia..kerana pada hari bersejarah ini, bakal menyaksikan 3 pilihan raye kecil (PRK) di tiga kawasan..dimana 2 kawansan dewan undangan negeri (DUN) dan satu kawasan parlimen..

pilihan raya kecil N.25 Bukit Selambau, kedah dan P.59 Bukit Gantang di perak serta N.29 Batang Air di serawak bakal menyaksikan kuasa memilih pemimpin telah diserahkan kepada masyarakat setempat..aku meringkas ketiga2 prk ini dengan seperti tajuk post aku yang lalu iaitu, dua bukit satu batang..

setelah berakhir nya tempoh untuk berkempen secara rasmi tepat jam 12.00 tengah malam 6 april 2009..kini giliran pengundi untuk membuat pilihan calon yang dirasakan sesuai dan layak untuk menjadi pemimpin mereka sehingga pilihan raya umum 13 nanti..pelbagai janji telah ditabur oleh calon dan mereka yang berkempen dengan harapan boleh menarik pengundi yang berada di atas pagar..

kerana mengikut sumber2 yang berkaitan, terdapat ramai pengundi yang masih belum membuat keputusan untuk memilih siapa sehingga lah mereka masuk ke dalam tempat mengundi nanti..oleh itu, disitu terdapat peluang2 yang mana sekiranya digunakan secara berkesan dapat membuahkan hasil kepada calon2..

tepat jam pukol 8 pagi, pusat2 mengundi akan dibuka untuk pengundi menjalankan tugas2 yang diberikan..dan kebiasaan nya pusat mengundi akan ditutup pada jam 5 petang..dan selepas itu, proses pengiraan dan penjumlahan undi akan dimulakan..

kemuncaknya adalah dimana sewaktu ketua yang bertanggungjawab mengumumkan keputusan pelihan raya.. disini bakal dapat disaksikan siapa yang bakal menakluk bukit2 yang bagai ranum dan menjadi idaman ramai itu..hanya seorang pemenang akan diumumkan sebagai pemenang nanti..begitulah juga keadaan nya di serawak..pengundi akan menentukan siapa yang bakal menerajui batang ai..

BN pastinya mahukan kemenangan setelah mendapat kekalahan pada prk2 yang lalu..di bawah panglima baru yang dibaru ditabalkan, sememangnya kemenangan sangat2 di harap kan..bagi penglima perang yang baru dilantik, kemenangan bakal menunjukkan kekuatan yang dibawanya..



p/s : don't let others speak for you..

GeNeRaSi MaLaYSia

[+/-] Selengkapnya...

Dari..(18)

sudah macam dengan musim la pulak..boleh digelarkan musim award blogger.
2,3 hari lepas aku menerima 2 award..kali ini juga aku telah menerima 2 award..
apa2 pun aku menerima kedatangan award2 ini dengan ucapan terima kasih..
bak kata pepatah, kecik tapak tangan..satu blog aku tadahkan..hohohoho..

pertama datang nya dari ika tuan empunya C is Cookies Monster..


keduanya datang nya dari zatie tuan empunya silamku yang kutahu..

sekali lagi aku ucapkan kerana sudi memberi award2 ini..
sekali lagi nak ulang pantun yang lepas..

terima kasih daun keladi..
besok lusa nak lagi..
:Onion32::Onion32::Onion32:

GeNeRaSi MaLaYSia

[+/-] Selengkapnya...

Dari..(17)

setelah ter'miss' tok post semalam..ari ni nak buat pasal award yang blog ni telah dapat dari dua orang blogger yang baik hati sangat2 nk beri dekat aku..

award pertama telah diterima dengan hati terbuka nya, dari blogger yang bernama cik yana..


award kedua yang juga telah diterima serentak dengan award pertama telah diterima dengan bangga nya, dari blogger yang bernama Doktor Palsu Akmar..


aku akhiri post ini dengan serangkap pantun..

terima kasih daun keladi,
len kali beri2 lagi..
:Onion22::Onion22::Onion22:


p/s : pujian2 diatas tu adalah ikhlas datang hati ini kerana mereka layak untuk itu..tiada unsur2 lain melainkan untuk memuji sahaja..

GeNeRaSi MaLaYSia

[+/-] Selengkapnya...

Dari kotak email..

sumber gambar : miss lady boys

Jenis2 wanita..
hurm menarik gk..dapat mende ini dari kotak email lah plak..so rase macam nak sharing kit lah dekat sini..sebab kan ade orang kate, sharing is caring..hehe..

Jenis2 wanita..
HARD DISK GIRLS:
she remembers everything, FOREVER

RAM GIRLS:
she forgets about you, the moment you turn her off

WINDOW GIRLS:
everyone knows that she can't do a thing right, but no one can live without her.

SCREENSAVER GIRLS:
She is good for nothing but at least she is fun

INTERNET GIRLS:
Difficult to access

SERVER GIRLS:
Always busy when you need her.

MULTIMEDIA GIRLS:
She makes horrible things look beautiful

CD-ROM GIRLS:
She is always faster and faster.

EMAIL GIRLS:
Every ten things she says, eight are nonsense.

VIRUS GIRLS:
Also known as "wife'' when you are not expecting her, she comes,installs herself and usesall your resources. If you try to uninstall her you will lose something, if don't try to uninstallher you will lose everything.

so wanita macam mane kah anda ek setelah membaca..hohoho..

p/s : jangan marah tau..entry ini bukan hendak merendah2 kaum wanita yang ku sayangi..huhuhu..

GeNeRaSi MaLaYSia

[+/-] Selengkapnya...

Permulaan cemerlang..

Earth Hoursumber : iron-hand.spaces

syabas rakyat malaysia kerana bersatu padu dan menunjukkan kepada dunia kita boleh bersatu padu..ini terbukti dengan kesepakatan bersama di dalam kempen earth hour..penjimatan 550 Mega Watt yang telah dicatatkan sepanjang 60 minit itu boleh dibanggakan dan mengikut sumber yang tak rasmi, malaysia merupakan negara yang ketujuh rakyatnya menyertai kempen ini..ia boleh dianggap sebagai sebuah permulaan yang bagus bagi kempen earth hour ini buat malaysia..

dari kosmo online..

Earth Hour: TNB catat kerugian 550 MW

KUALA LUMPUR — Tenaga Nasional Bhd. (TNB) semalam berkata ia menerima kenyataan bahawa kempen ‘Earth Hour’ bertujuan baik walaupun penggunaan tenaga elektrik jatuh sebanyak 550 megawatt (mw), bersamaan dengan 14 juta mentol kalimantang yang berkuasa 40watt setiap satu.

“Sementara penurunan kecil dalam permintaan akan menyebabkan sedikit kekurangan dalam hasil, kami menerima kenyataan bahawa kempen itu mempunyai tujuan yang baik,” kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya Datuk Seri Che Khalib Mohamad Noh dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Katanya semasa tempoh sejam inisiatif pemeliharaan tenaga (8.30 malam-9.30 malam) Sabtu lepas, kakitangan TNB sentiasa berwaspada terhadap sebarang masalah operasi.

p/s : disini menunjukkan bahawa jika kita bersatu, semua masalah dapat kite atasi..berbangga aku menjadi warga malaysia yang prihatin untuk bumi...

gelap

GeNeRaSi MaLaYSia

[+/-] Selengkapnya...